Search
Close this search box.

All on 4/6

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Implantologija All-on-4 i All-on-6

Metoda All-on-4 i All-on-6: kada i kako se primjenjuje
Implantologija je idealno rješenje za sve slučajeve u kojima je potrebno nadomjestiti jedan ili više zuba, pa tako i u slučaju potpunog gubitka zuba. Naime, brojni nedostaci klasičnih mobilnih zubnih proteza potaknuli su osmišljavanje novih rješenja, pa tako sve veći broj pacijenata bira neku od mogućih alternativa. Među njima se profilirala i mogućnost nadomještanja svih zuba gornje ili donje čeljusti koristeći manji broj implantata, koji su, zahvaljujući strateškom pozicioniranju i posebno planiranom ugradnjom, dovoljni za fiksni protetski nadomjestak. Riječ je o takozvanim metodama All-on-4 i All-on-6. Razlika između ove dvije metode je u broju implantata, a izbor ovisi o stanju i količini koštanoga tkiva.

Koje su značajke All on 4 i All on 6?

Mobilna proteza klasični je nadomjestak u slučaju gubitka svih zubi jedne ili obje čeljusti. Međutim, ona je često uzrok brojnih poteškoća, a često uzrokuje i ozbiljne problema na tkivima usne šupljine, pa se pojedini pacijenti nikad ne naviknu na protezu.
U tim je slučajevima rješenje s četiri, ili po potrebi više implantata, idealno.

Metoda naime predviđa ugradnju implantata na prethodno isplanirane pozicije uzimajući u obzir volumen kosti pojedinog dijela čeljusti. Zahvaljujući zakošenom pozicioniranju, mali broj implantata dovoljan je za osiguravanje stabilnosti i čvrstoće, time onemogućavaju pomicanje ili oštećivanje proteze.

Tijek zahvata

Nakon ozbiljne i individualne dijagnostike koja uključuje sve kriterije po kojima se determinira izvedivost, težina i trajanje zahvata, doktor će moći procijeniti je li ova metoda najbolje rješenje ili je za pojedini slučaj primjereniji veći broj implantata, odnosno All-on-6 metoda. Nakon ugradnje implantata uzima se otisak za privremeni protetski nadomjestak te unutar 24 h pacijent dobiva nove zube fiksirane u ustima.
Zatim započinje faza osteointegracije tijekom koje se stvara idealna veza između kosti i implantata, a koja traje otprilike četiri mjeseca nakon čega slijedi ponovno uzimanje otisaka te pacijent dobiva puno precizijniji završni rad.

Dogovorite termin u našoj klinici i započnite odmah s dijagnostikom kako biste saznali je li metoda All-on-4 ili All-on-6 primjerena vašim tegobama i potrebama.

Dodatne informacije

Riviera