Search
Close this search box.

Proteze na implantatima – lokatori i proteze na prečku

Proteze na implantatima

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Nadomjestak zuba kod potpunoga gubitka svih elemenata obično se rješava mobilnim protezama, jer eventualni preostali zubi često nisu prikladni za primjenu fiksnih rješenja, na primjer mostova. Međutim, uz hibridno rješenje koje kombinira implantate i mobilnu protezu moguće je postići znatno bolje rezultate koji će osigurati udobnost i praktičnost te će biti čvršći i estetski prihvatljivi od standardni mobilnih proteza. Riječ je o protezama koje se postavljaju pomoću lokatora ili na tzv. prečku.

U oba slučaja koristi se manji broj implantata, minimalno 2 ili 4, ovisno o slučaju i čeljusti, a proteza se povezuje na njih.

Kod proteze na lokatorima najprije se pristupa ugradnji implantata te se po proteku razdoblja osteointegracije na njih postavljaju lokatori. Na protezu, koja je izrađena personalizirano za svakog pacijenta i savršeno odgovara njegovim prirodnim zubima i obliku čeljusti, također se postavljaju lokatori. Time se omogućava spajanje implantata i proteze, a lokatori osiguravaju čvrstoću, istovremeno omogućavajući skidanje proteze za potrebe održavanja higijene.

Proteza na prečki slično je rješenje, međutim u ovom se slučaju proteza postavlja na metalni element koji povezuje implantate  i trajno ostaje u čeljusti. Proteza se postavlja na prečku pomoću utora koji savršeno pristaje individualiziranoj protezi, jer se i prečka izrađuje namjenski za svakog pacijenta. Na taj se način osiguravaju čvrstoća i potpuna funkcionalnost proteze, što omogućava sigurno žvakanje i korištenje proteze bez nepca. Također, i u ovom slučaju protezu je moguće ukloniti zbog održavanja higijene.

Korištenjem manjeg broja implantata i polu-fiksne proteze u oba se opisana slučaja postižu višestruke prednosti. Osim navedenih, postavljanje implantata sprečava gubitak kosti, a izbor pojedine metode ovisi o individualnim značajkama, kao što je međučeljusni odnos. Obratite nam se i predložit ćemo vam idealno rješenje za vas.

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Riviera