Search
Close this search box.

Dentalna implantologija: metoda All-on-4

Implantološka metoda All-on-4 inovativni je i minimalno invazivni zahvat koji omogućava istovremeni nadomjestak svih zuba jedne čeljusti. Ova je metoda razvijena 1998. godine, kada je po prvi put implementiran sustav s četiri strateški postavljena implantata od kojih su dva stražnja postavljena zakošeno, što omogućava njihovo korištenje kao oslonca za fiksni most.

Prednosti All-on-4 metode višestruke su, a odnose se kako na brzinu zahvata tako i na njegov utjecaj na život pacjenta. S obzirom da se postavljaju samo četiri implantata, zahvat je povoljniji u odnosu na neka druga implantološka rješenja.

Jedna od osnovnih prednosti mogućnost je postavljanja implantata i u slučaju nedostatka optimalne količine koštanoga tkiva, i to upravo zbog zakošeno postavljenih stražnjih implantata. Osim toga, u većini je slučajeva moguće odmah po zahvatu postaviti privremeni most ili protezu, što pacijentu omogućava nesmetano obavljanje svih aktivnosti bez produženog oporavka i uz minimalnu prilagodbu. Zbog toga u ovom slučaju ne dolazi do nesigurnosti u govorenju i potrebe za posebno prilagođenom prehranom što uvelike olakšava post-operativno razdoblje. Nakon tri do četiri mjeseca, privremena se rad zamjenjuje fiksnim.

Metoda All-on-4 tako je odlična zamjena mobilnim protezama te donosi sve prednosti fiksne protetike, posebno za zdravlje usne šupljine. Naravno, mogućnost korištenja ove metode individualna je te je na vašem doktoru dentalne medicine donijeti preporuku nakon opsežnih dijagnostičkih pregleda.

Zbog toga vam u Riviera Dentu nudimo mogućnost detaljne dijagnostike s ciljem utvrđivanja mogućnosti korištenja All-on-4 metode, kako bismo zajedno s pacijentom, donijeli najbolju odluku za svaki zasebni slučaj. Kod samoga zahvata, zahvljaujući korištenju vrhunskih implantata tvrtke Megagen i vrhunske dijagnostičke pripreme, rizici lošeg ishoda minimizirani su.

Obratite nam se bez okljevanje, možemo odmah započeti s dijagnostičkim zahvatima te vam predložiti okvirnu ponudu.

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Riviera