Search
Close this search box.

Implantologija

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Dentalni implantati kao najbolje rješenje
za nadomještanje zuba

Implantati su najbolje rješenje za nadomještanje nedostatka jednog ili više zubi. Pozitivno utječu ne samo na izgled već i na hranjenje i govorenje. Osim toga, ugradnja implantata pomoći će u očuvanju preostalih zuba te ih se ne će „oštetiti“ brušenjem kao kod ugradnje mosta. Implantati će također spriječiti resorpciju (gubitak) čeljusne kosti koja se javlja kod gubitka više zubi.

Što su i kako funkcioniraju implantati:

Implantat je nadomjestak koji oblikom podsjeća na korijen zuba, a izrađen je od biokompatibilnog metalatitana ili cirkona te se ugrađuje u kost čeljusti.

Implantati se koriste u realizaciji protetskog nadomjestka s krunicama, mostovima, All on four, All on six ili protezama na lokatore, odnosno služe kao njihov nosač.

Nakon 3 do 6 mjeseci dolazi do osteointegracije, u tome periodu implantat će srasti s kosti te se potom na isti stavlja gingiva former koji služi kako bi se formirala gingiva za kasnije stvaljanje suprastrukture implantata na koji se potom ugrađuje odabrani protetski nadomjestak.

Što je potrebno znati ukoliko razmišljate o ugradnji implantata?

Odluka o ugradnji implantata važna je, a stručan pristup već od konzultacije i prvih faza zahvata preduvjet je dobrom uspjehu. Stoga je prije samog postupka potrebno provesti niz dijagnostičkih zahvata kako bi se provjerila i osigurala provedivost ugradnje. Osnova za ugradnju implantata je količina kosti u čeljusti, pa samim time postoje pojedini slučajevi kada ugradnja nije moguća ili je prije samog zahvata potrebno obaviti dodatne zahvate poput podizanja sinusa i/ili presađivanja koštanog grafta.

Osim ovog faktora, specijalist će morati procijeniti i pojedine rizične faktore, kao što su druge bolesti i pacijentove navike. Ugradnja implantata ne izvodi se kod teško oboljelih pacijenata (karcinom, dijabetes), a ukoliko se odlučite za ovaj zahvat svakako je preporučljivo prestati s pušenjem.

Održavanje i trajnost rezultata

Uspješnost tretmana briga je vašeg doktora dentalne medicine, no održavanje i trajanje implantata djelom ovise i o pacijentu. Kao i kod prirodnih zubi, i kod implantata ključni su održavanje pravilne higijene i briga o prevenciji. Pa ako ste ponekad preskakali redovne kontrole kod doktora dentalne medicine, s implantatima to nikako ne biste trebali. Naime, vaš će doktor dentalne medicine posebno u periodu neposredno nakon ugradnje, pratiti stanje implantata i pravovremeno reagirati ako zamijeti neku promjenu.

Materijali koje koristimo u implantologiji

Uspješnost zahvata ugradnje implantata, osim što ovisi o osobnim faktorima svakog pacijenta, uvelike ovisi o stručnosti doktora dentalne medicine, kirurga i materijala koji se koriste. Zbog toga u Rivera Dentu, uz 20 godina iskustva i stalnog usavršavanja, biramo i najbolje materijale.

Zato koristimo implantate renomiranih tvrtki Bredent, Dentium i Megagen-Anyridge, čija je kvaliteta potvrđena ISO certifikatima. Premium implantati Megagen-Anyridge, prema provedenim istraživanjima, dvije godine za redom proglašeni su jednim od vodećih sustava za implantologiju u svijetu. U Rivera Dentu se vodimo za principom koji kombinira ozbiljnu dijagnostiku i konzultacije, pravilne pripreme i evaluaciju pacijenta te stručnost u provedbi zahvata i birane materijale, zato vam možemo garantirati pozitivan ishod zahvata i trajne rezultate.

Riviera