Search
Close this search box.

Ljuskice – saveznice za savršen osmijeh

Ljuskice su mali keramički elementi kojima se oblažu zubi kako bi se poboljšao njihov izgled i sakrili estetski nedostaci. Obično su izrađene od keramičkog ili porculanskog materijala koji savršeno oponaša izgled i boju zuba, a pripadaju fiksnim protetskim nadomjestcima. Postoje i ljuskice od kompozitnih materijala, čiji je vijek trajanja kraći, no moguće ih je popraviti.

Kada se koriste ljuskice?

Čak i sa savršenom njegom i redovitom higijenom, ipak se na zubima katkad javljaju sitni nedostaci kao što su promjene u boji ili puknućazbog ozljede. Ljuskice su stoga izrazito korisne u situacijama kao što su:

–        diskromija zuba

–        nedostaci cakline

–        diskoloracija zuba

–        nedostaci u obliku zuba

–        korekcija položaja zuba

–        abrazija zuba

Postupak postavljanja i briga o ljuskicama:

Ljuskice se izrađuju tako da se prilagode obliku i boji okolnih zuba te se posebnim materijalom (adhezivno cementiranje) lijepe na zub kojeg jepotrebno prikriti. Zub je potrebno tek neznatno izbrusiti, čime se ne utječe na njegovo zdravlje. Postupak je posve bezbolan i kratkotrajan.

Ljuskice su dugoročno rješenje za estetske probleme, posebno naprednjim zubima, a redovitim kontrolama kod doktora dentalne medicine osigurava se njihova dugotrajnost i zdravlje tretiranog zuba. Ljuskice ne zahtjevaju posebnu brigu, no potrebno je provoditi redovitu higijenu i izbjegavati pretvrdu hranu koja bi ih mogla oštetiti.

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Riviera