Search
Close this search box.
Podizanje sinusa

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Sinus lift je kirurški postupak koji se koristi za povećanje količine kosti u gornjoj vilici (maksili) u području kutnjaka i pretkutnjaka.

Sam zahvat je bezbolan i izvodi se pod djelovanjem lokalne anestezije. Postupak se izvodi tako da se napravi se mali rez na desnima u području premolara i molara, a otkriva se koštano tkivo ispod. Kirurg zatim radi mali otvor u kosti i pažljivo podiže membranu koja oblaže sinusnu šupljinu. Nakon što je membrana podignuta  taj  prostor ispunjavamo koštanim nadomjestkom kako bi dobili dovoljni volumen kosti za kasniju ugradnju zubnih implantata. Nakon toga potrebno je pričekati 6-8 mjeseci kako bi se stvorila dovoljna količina kosti i kako bi se moglo nastaviti sa ugradnjom zubnih implantata.

Kada se umjetna kost stopi sa okolnom kosti, dentalni implantati se mogu postaviti u novo povećanu kost, pružajuci stabilnu osnovu za zamjenske zube.

Moguće je da  nakon zahvata dođe do blagog oteknuća tog dijela lica. Moguča je pojava krvarenja iz nosa. Ne preporuča se ispuhivanje nosa da nebi došlo do pomicanja kosti koja je umetnuta u sinus ili da nebi popucali šavovi nakon zahvata. Potrebno je uzimati analgetike po potrebi, piti antibiotike i ispirati usta sa usnom vodicom. Većina pacijenata osjeća samo malu nelagodu nakon zahvata.

Može vas zanimati

IMPLANTOLOGIJA

riviera dent

ORTODONCIJA

konzervativa preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

teddy

DJEČJA
STOMATOLOGIJA

riviera dent - negative

POGLEDAJ SVE

Riviera