Search
Close this search box.

Prednosti cirkonske krunice

Prednosti cirkonske krunice

Razvoj materijala i tehnologija koje se koriste u dentalnoj medicini omogućava izbor ciljanih i kvalitetnih rješenja koja osiguravaju trajnost rezultata pojedinih postupaka. Osim što će vam doktor dentalne medicine nakon dijagnosticiranja oboljenja ili tegobe detaljno objasniti moguća rješenja, važno je znati koje su vam moćnosti na raspolaganju.

Danas je tako moguće izabrati niz različitih rješenja za fiksne protetske nadomjestke, a krunice su upravo to. One se koriste kada je potrebno napraviti nadogradnju zuba, odnosno kada je njegova kruna toliko oštećena da se ispune ne mogu uspješno koristiti, ali korijen je još uvijek zdrav.

Mogućnosti se uglavnom dijele na bezmetalne i krunice s metalnim kosturom. Zahvaljujući biokompatibilnosti i izgledom koji je vrlo sličan prirodnim zubima, jedno od najboljih rješenja jesu cirkonske keramičke krunice. Naime, cirkon omogućava izradu krunice bez metalne podloge, što pogoduje izgledu koji završeno oponaša prirodni izgled jer cirkon propušta i lomi svjetlost kao što to čine zubi. Kod metalnih krunica postoji mogućnost da kostur krunice postane vidljiv uslijed povlačenja zubnog mesa, što nije slučaj s keramičko-cirkonskim krunicama.

Cirkon je također vrlo čvrst materijal, što osigurava postojanost i trajnost krunice, a osim toga kod cirkonskih krunica ne javlja se alergijska reakcija koja ponekad prati one s metalnim kosturom.

Mogućnost korištenja cirkonskih krunica ovisi o svakom individualnom slučaju, stoga će vam doktor dentalne medicine savjetovati jesu li cirkonske krunice pravi izbor za vas.Zatraži ponudu

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Riviera