Search
Close this search box.
Radiološka dijagnostika

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite na broj telefona:

Radiološka snimanja često su temelj za uspješno dijagnosticiranje te planiranje terapije i dentalnih tretmana.Međutim, rendgenski snimci koristi se i tijekom zahvata kako bi se pratio razvoj te utvrdili rezultati liječenja. Imati mogućnost obavljanja radioloških snimki unutar ordinacije važno je kako bi se pravovremeno pristupilo postupku i što prije započelo s terapijom. Također, dostupnost radioloških uređaja omogućava pravilno praćenje tijeka zahvata.

Pomoću rendgenskih snimaka moguće je otkriti najčešća oboljenja, kao što je karijes, a izrazito su korisni i kod utvrđivanja stanja cjelokupnog razvoja zubi. No rendgenske se snimke koriste i u slučaju oštećenje zuba uslijed traume, te za identificiranje patoloških promjena nazubnom tkivu.

U Riviera Dent za intraoralne snimke RVG (radioviziografija) koristimo Trophy Ellitys dok za 2D i 3D snimanje zubi i čeljusti koristimo najmodernije uređaje renomiranog proizvođača Planmeca, ProOne i ProMax 3D. Kao što je već navedeno moguće je napraviti:

RVG snimka zuba

RTG ortopan

3D CT snimak

Teleradiografija

Intraoralne snimke – RVG – koriste se za snimanje točno određenog zuba.

2D Panoramski snimak  – RTG ortopan – osim što prikazuje zubalo, pružaja uvid i u čeljusne kosti te maksilarne sinuse, što omogućuje pregled eventualnih oštećenja, a ključan je i kod planiranja implantoloških zahvata.

CBCT – 3D snimak – koristi se kada nam 2D snimak nije dovoljan odosno kada nam je potreban uvid u treću dimenziju kao kod planiranja implantoloških i većih kiruških zahvata. 3D snimak nam daje cijelovite informacije do najsitnijih detalja.

Može vas zanimati

Riviera