Search
Close this search box.
Rješenja za nadomještanje više zuba

Dogovorite svoj pregled

ili nas nazovite

U slučaju gubitka više zuba mogućnosti za njihovo nadomještanje obuhvaćaju protetska mobilna i fiksna rješenja te ona implantološka, s jednim ili više implantata.

Nadomještanje zuba implantatima

Ovisno o svakom pojedinom slučaju zubna implantologija omogućava različita rješenja za situacije u kojima pacijentu nedostaje veći broj zuba. Moguća je, primjerice, ugradnja više implantata na koje se onda postavljaju keramičke krunice ili pak manjeg broja implantata na koje se postavlja most. U slučaju potonje varijante katkad je potrebno provesti pripremne zahvate na gingivama ili čeljusnoj kosti.

U oba slučaja zahvat ne utječe na okolne zdrave zube, a samo rješenje s implantatima povoljno je za zdravlje koštanoga te mekog tkiva. Kao i kod svakog implantološkog zahvata, redovite kontrole i održavanje higijene ključni su za njegov uspjeh i dugotrajnost.

Klasični protetski zahvati

Kada pacijentu nedostaje više zuba tradicionalne protetske metode koje se mogu koristiti za njihovu nadoknadu uključuju fiksne i mobilne proteze. U prvom je slučaju riječ o mostovima koje se postavlja na za to pripremljene okolne zube, dok se u drugom slučaju parcijalna proteza osigurava kopčama i moguće ju je ukloniti.

U oba slučaju stabilnost proteze manja je nego kod implantata, dok je utjecaj na okolne zube i tkiva znatan.

Obratite se Riviera Dentu kako biste izabrali najprikladnije rješenje za nadoknadu zuba. Javite nam se i dogovorite termin pregleda, rado ćemo vas savjetovati i predložiti vam mogući tijek zahvata.

Može vas zanimati

oralna kirurgija Rješenja za nadomještanje više zuba

ORALNA KIRURGIJA

protetika

PROTETIKA

radiološka dijagnostika

DIJAGNOSTIKA I RADIOLOGIJA

konzervativa preventiva

PREVENTIVA I
KONZERVATIVA

riviera dent

POGLEDAJ SVE

Riviera